Bøger

I 2013 udgav Morrissey sin selvbiografi, “Autobiography”.

Der er skrevet en del bøger om både Morrissey og The Smiths, og i 2013 udgav Morrissey sin selvbiografi, Autobiography, på forlaget Penguin Classics.

Forlaget er normalt ”reserveret” til forfattere med en betydelig skrivekarriere bag sig. Kontroversielt og typisk for Morrissey. Den blev en bestseller i Storbritannien og modtog blandede anmeldelser.

Bogen, der udgives på originalsproget engelsk, er ikke opdelt i kapitler, og dens indledende afsnit varer fire og et halvt side.

Bogen dækker Morrisseys barndom og ungdomsår, hans periode som forsanger i The Smiths, hans efterfølgende solokarriere og hans retssag mod The Smiths trommeslager Mike Joyce. (Mike Joyce sagsøgte Morrissey for ubetalte royalties i 1990’erne, og vandt sagen).

I bogen er der også meget om tv, litteratur og musik, der har påvirket crooneren, og han bruger forholdsvis mange sider til sine idoler New York Dolls, som han overtalte til en gendannelse i 2000’erne.

Bogen indeholder en række beskrivelser af mennesker Morrissey har arbejdet sammen med, og det er ikke altid lige flatterende for de nævnte.

Morrissey skriver i bogen også om to seriøse romantiske forhold, han har haft med en kvinde og en mand. I dagene efter bogens frigivelse udstedte han en erklæring, hvori han understregede, at han ikke betragtede sig som homoseksuel: ”Jeg er tiltrukket af mennesker. Men selvfølgelig ikke mange”. Typisk Morrissey!

Du kan også få bogen (hurtigt!) gennem SAXO.COM.

Kilde: https://en.wikipedia.org/wiki/Autobiography_(Morrissey)