Viva Hate

Morrissey debuterede med albummet ”Viva Hate” i 1988

Morrissey debuterede i 1988 med albummet ”Viva Hate” der i Europa blev udsendt på pladeselskabet EMI. Forløberen for albummet var singlen Suedehead, der både udkom på 7”, på 12” og på CD-maxi single.
På det tidspunkt havde The Smiths været opløst i ét år, men hypen og interessen omkring forsangeren og ikonet Morrissey var stadig intakt.

Albummet er produceret af Stephen Street, og han er også krediteret for sangskrivning. Naturligvis har Morrissey selv skrevet alle tekster.

Albummet er senere blevet udgivet i et væld af udgaver, både med andet cover og en ændret track-list.

”Viva Hate” fik gode anmeldelser af anmelderne da det udkom, og udgivelsen står den dag i dag stadig som en milepæl i britisk rockhistorie. Albummet indeholder, ud over singlen ”Suedehead” også et andet og et typisk Morrissey-nummer, nemlig hittet “Everyday Is Like Sunday”.

Den sidste sang på albummet “Viva Hate”, der har fået titlen “Margaret On The Guillotine”, er en besk kommentar og en hentydning rettet mod den daværende britiske premiereminister Margaret Thatcher om, at hun burde henrettes. Det var også albummets arbejdstitel.